Facebook

Címkék

2009 (1) 2010 (3) 2011 (2) 2012 (4) 2013 (4) 2014 (2) 2015 (2) 2016 (3) Agave Könyvek (3) Agota Kristof (1) Alexandra (3) Animus (2) Art Nouveau (1) Athenaeum (9) Az Olvasás Éjszakája (1) Az Útvesztő-trilógia (1) A három ufó (1) Bagi Iván (1) Benk Dénes (1) Bleeding Bride (1) Bohumil Hrabal (2) Caroline Kepnes (1) Cartaphilus (7) Christina Baker Kline (1) Chuck Palahniuk (1) Cor Leonis (2) Csabai Márk (2) Cser Kiadó (1) Curtis Sittenfeld (1) Daniel Keyes (1) David Lagercrantz (2) Dumakönyvtár (7) Erawan (3) Európa Kiadó (1) Fejős Éva (5) Feldmár András (1) Felméri Péter (1) Gabo (8) Gabo Kiadó (3) Gabó Olvas (1) General Press (5) Geopen (2) Greg Iles (2) Harlan Coben (1) Helikon (6) Hermann Hesse (1) horror (1) Hugh Laurie (1) HVG Kiadó (2) Interjú (1) Jaffa (1) Jaffa Kiadó (2) James Dashner (3) Jodi Picoult (4) John Green (3) Jonas Jonasson (1) Jo Nesbo (1) kérdőív (1) Kiss Ádám (2) Kondor Vilmos (1) Könyvbemutató (2) Kovács András Péter (1) Kurt Vonnegut (4) Libri (1) Linda Castillo (1) Louise Walters (1) Márai Sándor (3) Márkus András (1) Mark Frost (1) Mike Greenberg (1) Millennium-sorozat (2) Millennium trilógia (2) Multigáz (1) Muszka Sándor (2) Nevada Barr (2) Nick Cave (2) Nick Cutter (1) Orbán János Dénes (2) Oscar Wilde (1) ötven árnyalat (1) Ozzy Osbourne (1) P.K.D. (1) Patrick Modiano (1) Pongrác (1) Rácz Zsuzsa (3) Robin Cook (1) S. J. Watson (1) Simone de Beauvoir (1) Skandináv Krimik (2) Stephen King (2) Stieg Larsson (3) Sun-Mi Hwang (1) Szántó Dániel (1) Szütyiő (1) Tarandus (3) Terézanyu (1) Tóth Szabolcs (1) Ulpius-ház (6) Vadon (1) Vavyan Fable (1) Világsikerek (3) Címkefelhő

Könyvmolyok Problémái Tag

2014.12.01. 08:15 | Zabhegyezo | Szólj hozzá!

Jópofa "játéknak" tűnik ez a booktag kérdőívezés, már a másodikat kapom rövid időn belül. Ezt @mrsp-től kaptam, az Ő válaszai itt olvashatóak: http://mostjo.blogspot.hu/2014/11/konyvmolyok-problemai-tag.html

letöltés_3.jpg

1. Körülbelül 20.000 könyv van az „Elolvasni” listádon. Hogy a fenébe döntöd el, hogy mit olvasol el legközelebb?

Mivel recenziókat írok a kisalfold.hu-ra, a konyvmegallo.hu-ra, valamint saját blogomat is fényesítem, leginkább azokhoz a könyvekhez nyúlok, amik régóta vannak birtokomban, s a kiadók már várják a kritikát, de nyilván elsődleges szempont az, hogy a hangulatomat kielégítsem.

 

images.jpg

 

2. Már elolvastad, több mint a könyv felét, de egyszerűen nem tetszik neked. Abbahagyod, vagy folytatod?

Nagyon rossznak kell lennie egy könyvnek, hogy abbahagyjam félúton az olvasását.Ezt a rosszat úgy értem,hogy párhuzamos velem az adott műfaj, vagy stílusilag nem az én világom. Ezen a listán végeznek a zombik, vámpírok, vérmacskák, hercegek és hercegnők történetei. Velük nem sikerült megbarátkoznom (még).

 

3. Közeledik az év vége és oly közel, mégis távol vagy az olvasási kihívásod teljesítéséhez. Megpróbálsz felzárkózni, és ha igen, akkor mégis hogyan?

Nem olvasok kihívásra soha:) Túl rövid az élet és túl sok a jó könyv ahhoz, hogy bármit azért olvassak, mert egyszer elhatároztam, hogy a következő 2 hónapban ezeket és csakis ezeket olvasom. Szóval igyekszem a magam tempójában haladni, s azt olvasni, amihez épp kedvem van. 

 

4. Egy könyvsorozatnak, amit egyszerűen imádsz, a borítói. Nem. Egyeznek!!!! Hogy birkózol meg ezzel a szörnyűséggel?

Nem esem letargiába ettől. Ha van rá lehetőségem, elcserélem egy másik megszállott könyvolvasóval, de ha nem jön össze, akkor sem fognak összeveszni a polcon. :)

 

5. Mindenki imád egy könyvet, amit te egyszerűen ki nem állhatsz. Kivel osztod meg az érzéseidet?

Nem nagyon vannak olyan emberek a környezetemben, akikkel könyvekről diskurálhatnék, netán nemtetszésemet hangoztathatnám, ezért nem is állok neki blamálni egy könyvet. Amikor mégis nekiveselkednék egy-egy könyvet kidumálni magamból, akkor @Bleeding_Bride-ot támadom le a mondandómmal, vagy a páromat. Viszont a recenziók megkívánják a negatív véleményt is, de nem tartom bölcs dolognak a fennhangon történő becsmérlést. Lényeg a lényeg, többnyire csendben vagyok a nemtetszésemmel. 

covers_300377.jpg

 

6. Nyilvános helyen olvasol éppen és hirtelen elkezdesz sírni a könyvön. Mihez kezdesz magaddal?

Kipróbált gyakorlat. A Csillagainkban a hibát egy nyitott vonatkocsiban olvastam, ami tömve volt utassal. Jó erősen belebújtam a könyvbe, de amikor már az orrom is folyni kezdett, nyugodtan kifújtam ezerszer és nem törődtem a továbbiakban a "nézőközönséggel". Szabadjára engedtem az érzéseimet. Ha mindenkinek csak annyi problémája lenne, hogy egy könyv feletti bőgés miatt szégyenkezzen, ez a világ egy jobb hely lenne!

 

 

7. A folytatása egy könyvnek, amit nagyon imádtál, éppen most jelent meg, de már nem emlékszel mindenre az előző részből. Újraolvasod az előző könyvet? Vagy inkább nem olvasod el ezt a folytatást? Keresel valami összefoglalót róla az interneten? Esetleg elkezdesz bőgni a frusztrációtól?!?!!
Bőgni? Jézusom.
Nem olvasom újra a könyvet, gyakran elég, ha csak a saját recenziómat olvasom el, abból már dereng az előző rész tartalma is. Na meg, ha egy sorozatnak érdekel a a második része, akkor az olyan ütős, hogy nem felejtem el az első részt. Tudniillik nem sűrűn veszek kézbe sorozatokat. :)

image040.jpg

8. Nem akarod senkinek, ismétlem, senkinek kölcsönadni a könyveidet! Hogyan utasítod vissza udvariasan az embereket, mikor kölcsönkérnek tőled egyet?

Első alkalommal bárkinek, bármit szívesen kölcsönadok. Ha kárt tesz a könyvemben, legközelebb nem kap kölcsön, és ezt így ahogy van, meg is mondom. Nincs mit köntörfalazni. A könyv nem olyan "eszköz", amit csokis kézzel lapozunk, táska aljába hajítjuk, vagy kicsit nem figyelünk és megtépkedjük itt-ott. 

9. Ebben a hónapban már 5 könyvet kezdtél el és egyiket sem fejezted be. Hogyan lépsz túl ezen a „nem olvasási időszakon”?

Ilyen velem nem történik meg. Általában jó könyveket választok és azokat el is olvasom végig. Ha nincs kedvem olvasni, akkor nem is kezdek el semmit. Olyankor megyek ki a friss levegőre, vagy kapcsolom be a tévét. 

watching-tv-clipart-watching-tv-2.png

 

10. Nagyon sok könyv jelenik meg, amikért szinte haldokolsz, hogy elolvashasd. Hányat fogsz ezek közül megvenni?

Kevés könyvet veszek, hála a kiadóknak, akik szívesen küldenek recenziós példányt kritikámért cserébe. Ha valamit mégsem kapok meg, amit nagyon szeretnék, megveszem. Bár manapság már inkább az antikváriumok, kis könyvesboltok vonzanak inkább. 

 

11. Miután megvetted a könyvet, amire annyira vágytál, körülbelül mennyi ideig csücsülnek a polcodon mire elolvasod őket?

Rögtön olvasom, ha már annyira vágytam rá.

1530477_646381315418857_1709590998_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasokasarokban.blog.hu/api/trackback/id/tr986947375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása